Erectiele disfunctie

Wat is de erectiele disfunctie?

Men spreekt van erectiestoornissen, als het niet mogelijk is de man gedurende een periode van tijd om een goede erectie te produceren en onderhouden. De penis ontspant na een korte tijd weer of niet een voldoende rechtop voor geslachtsgemeenschap te bereiken. Een bevredigend seksleven is dus, zo goed als onmogelijk. Erectiele disfunctie is gediagnosticeerd na ongeveer zes maanden, waarin, in de meeste gevallen, geen voldoende voor geslachtsgemeenschap erectie is verkregen. Korte termijn erectiestoornissen, die weer verdwijnen na een paar weken, zijn niet bekend als erectiele disfunctie. Tijdelijke erectiestoornissen optreden bijvoorbeeld met geestelijke gezondheidsproblemen, over partnerschap conflicten of andere problemen.

Die wordt beïnvloed door erectiele disfunctie?

Voor veel mannen is erectiestoornissen een probleem met schaamte. Er zijn weinig gegevens over de incidentie van erectiele dysfunctie in Duitse mannen. In 2000, werd een studie gepubliceerd met de resultaten van een enquête op erectiestoornissen, die werd beantwoord door 4.883 mannen tussen 30 en 80 jaar. Het werd duidelijk dat erectiele dysfunctie van invloed is op oudere mannen vaker dan jongere mannen. Slechts 2.3 procent gemeld in de groep van 30-39 jaar-olds, te lijden aan erectiestoornissen. Het was 15,7 procent in de leeftijdsgroep van 50-59-jarige, in de 60 tot en met 69, één op de drie werd al beïnvloed.

Hoe wordt een erectiele disfunctie gediagnosticeerd?

Erectiele disfunctie kan al na een grondig verzamelde historie gediagnosticeerd worden door de arts. De beslissende factor hier is dat ongeveer de helft een jaar in de meeste proeven die geen erectie is bereikt waarmee voor bevredigende seksuele omgang.

Meer tests uitgevoerd wordt na de diagnose van erectiele disfunctie?

Patiënten met erectiestoornissen heel vaak op hart-en vaatziekten, zoals hoge bloeddruk, suikerziekte mellitus of verhoogd cholesterolgehalte in het bloed. Uw arts zal vragen meer na de diagnose van erectiestoornissen en een bloedinzameling mag uitvoeren.

Erectiele disfunctie kan worden veroorzaakt door medicijnen, eerdere chirurgie of psychologische problemen. De arts zal vragen over al deze onderwerpen te vinden van de oorzaak van de erectiestoornissen.

Wat zijn oorzaken van erectiele dysfunctie de?

Erectiele disfunctie kan fysieke oorzaken hebben - dit geldt vooral voor de erectiele dysfunctie in Midden en ouderdom. Een paar te noemen, vooral de verharding van de slagaders (arteriosclerose) als de hoofdoorzaak voor erectiele disfunctie. Atherosclerose wordt veroorzaakt door hoge bloeddruk (hypertensie), en een huidige atherosclerose toont een significant verhoogd risico van hartaanval en beroerte. Om deze reden is het zo belangrijk dat de arts niet behandelt studeerde alleen de erectiestoornissen, maar ook de algehele conditie van de betrokken persoon. Andere mogelijke fysieke oorzaken van erectiele dysfunctie zijn eerdere operaties in de buik- en bekkenholte gebied, evenals de zweren (tumoren) in de buik- en bekkenholte regio.

Jongere patiënten verslag vaker dan oudere beïnvloed door psychische problemen. Daarom, spanning op het werk of in een relatie kan een rol spelen, maar ook alle andere onopgeloste problemen of conflicten de erectie ongunstig kunnen beïnvloeden.

Vaak kunt u niet nauwkeurig de oorzaken voor erectiestoornissen te diagnosticeren. In veel gevallen moeten de psychische problemen fysieke factoren verhogen zodat de erectie will be negatively impacted. Dit op zijn beurt vermindert het gevoel van eigenwaarde en versterkt de onzekerheid tijdens de geslachtsgemeenschap. Op deze manier, veel van de betrokkenen in een negatieve lus van lichamelijke en geestelijke aard.

Welke risicofactoren kan leiden tot impotentie?

Enkele van de factoren die tot erectiele dysfunctie leiden, kunnen worden voorkomen, anderen niet. Er zijn risicofactoren voor een erectiele disfunctie:

 • Hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte (cardio vasculaire ziekte)
 • Obesitas
 • Suikerziekte: type 2 (de meest voorkomende vorm, gaat meestal hand in hand met zwaarlijvigheid)
 • Geestelijke spanning
 • Alle dit erger langdurig roken, binge drinken en drugs misbruik - de slagaders
 • Medicijnen voor hoge bloeddruk en depressie (o.a.)
 • Behandelingen voor prostaatkanker
 • Letsel of schade aan de zenuwen van het bekken (onderbuik), die de erectie controleren

Welke lichamelijke oorzaken zijn verantwoordelijk voor erectiele disfunctie?

Atherosclerose is de meest voorkomende oorzaak van erectiestoornissen. Oorzaken van atherosclerose zijn hoge bloeddruk, verhoogde cholesterolniveaus en gebrek aan lichaamsbeweging. Vernauwde slagaders en aders te voorkomen dat de onbelemmerde bloedstroom door het hele lichaam, maar ook in de corpus cavernosa van de penis. Niet goed vult de corpora cavernosa met bloed, het gebeurt op een voldoende harde erectie van de penis.

"Suikerziekte" (Suikerziekte mellitus) wordt gekenmerkt door zeer hoge bloedsuikerspiegel. Deze leiden tot een verdikking van de wanden van de bloedvaten, die niet genoeg bloed in de corpus cavernosa kan stromen. De meest voorkomende vorm van suikerziekte is type 2 suikerziekte, die wordt begunstigd door overgewicht, gebrek aan lichaamsbeweging en slechte eetgewoonten.

Laag testosteron niveaus

Ook is een laag testosteron niveau een zeldzaam maar mogelijk oorzaak voor erectiele disfunctie. Een laag testosteron niveau kan leiden tot andere symptomen, zoals depressie, na geslacht, evenals een gebrek aan kracht en uithoudingsvermogen minder verlangen.

Neurologische aandoeningen

Neurologische aandoeningen zoals meerdere sclerose en de ziekte van Parkinson of een operatie in het bekkengebied kan ook leiden tot een blijvende erectiestoornissen door ze beschadigen de signalering van zenuwbanen.

Wat zijn de meest voorkomende lichamelijke oorzaken van impotentie?

Niet zelden is het onvermogen in feite het symptoom van een ernstiger probleem voor de volksgezondheid, zoals bijvoorbeeld arteriosclerose (vasculaire ziekte bijvoorbeeld als gevolg van ongezonde dieet of een hoge Cholesterienspiegels). Andere oorzaken van erectiele dysfunctie zijn eveneens, suikerziekte en hoge bloeddruk.

Er zijn veel verschillende lichamelijke oorzaken die tot impotentie leiden kunnen. Verschillende oorzaken kunnen samen optreden, dat is waarom alle risicofactoren moet rekening worden gehouden. Bepaalde oorzaken vormen een groter gevaar en hebben daarom een grotere kans om bij te dragen tot machteloosheid, als andere oorzaken. In onze lijst geven we een overzicht van individuele risicofactoren en de waarschijnlijkheden, die tot een erectiele disfunctie leiden kunnen.

Wat is mijn risico om erectiestoornissen?

De exacte risico voor erectiele disfunctie kan niet worden bepaald. Het is duidelijk dat oudere mannen meer vaak beïnvloed door erectiestoornissen - te wijten aan de over het algemeen armer vasculaire aandoening in de leeftijd en hoe vaak deze reeds bestaande aandoeningen. Die maar gezond eet regelmatig sport praalwagens over roken en teveel alcohol achterwege is gelaten en adequaat behandelde hypertensie kan aanwezig zijn worden die minimaliseert zijn risico te lijden aan erectiele disfunctie in de toekomst.

Het is belangrijk om te weten dat mannen zonder er erectiestoornissen en opnieuw erectiele problemen hebben. Redenen kunnen bijvoorbeeld vermoeidheid of zwaar drinken. Na voldoende rust, is het oprichten van de penis weer naar tevredenheid zodat geen behandeling van erectieproblemen noodzakelijk is in de gevallen beschreven.

Hoe kan worden onderscheiden tussen psychologische en fysieke oorzaken van erectiele disfunctie?

Naast fysieke oorzaken, zelfs psychologische factoren kunnen leiden tot erectiestoornissen. Er is twijfel of er een werkelijke fysieke oorzaken van erectiele dysfunctie, een eenvoudige test kan hebben vaak leidde de weg bij de differentiatie tussen geestelijke en lichamelijke oorzaken van erectiele dysfunctie.

De arts zal vragen u te plaatsen van een kleine ring van papier rond uw penis voor het naar bed gaan. Het gaat om de erectie van de penis tijdens de nacht bij gezonde mannen in hun slaap. De papier-ring zal scheuren tijdens een erectie, omdat de diameter van de penis tijdens erectie aanzienlijk groter dan in de slappe staat is. Op deze manier kunt u testen of een erectie mogelijk zelfs zonder therapie - puur fysiek is.

De informatie over de masturbatie van de betrokken persoon is een verdere verwijzing naar psychologische oorzaken van erectiele dysfunctie. Wanneer een harde erectie tijdens masturbatie, maar niet voor de geslachtsgemeenschap is bereikt, zo suggereert dit een psychologische oorzaak. Men moet echter niet vergeten dat lichamelijke en psychische factoren vaak hangen onderling samen en beïnvloeden, zodat een schuld-georiënteerde therapie de lichamelijke en geestelijke dient.

Welke psychologische oorzaken zijn verantwoordelijk voor erectiele disfunctie?

Psychische problemen de reden van erectiestoornissen zijn gebruikelijk bij jonge mannen. Na mentale problemen kan kunnen worden vastgesteld:

 • Depressie
 • Spanning
 • Prestaties druk
 • Angsten
 • Gebrek aan zelfvertrouwen
 • Problemen in het partnerschap
 • Traumatische gebeurtenissen in het verleden

Hoe verwante erectiestoornissen en depressie?

Depressie kan zowel oorzaak voor worden als gevolg van erectiestoornissen. Een langdurige verdriet in de expressie van pessimisme, hulpeloosheid, schuld, prikkelbaarheid, hopeloosheid en angst geven het mogelijke bestaan van een depressieve periode.

Patiënten lijden aan laag zelfvertrouwen en eigenwaarde, malaise en vermoeidheid, algemene verlies van enthousiasme en belangstelling, verlies van eetlust en verlangen naar seks (verlies van libido) daalde. Een depressieve episode en erectie problemen op hetzelfde moment, de depressieve episode wordt behandeld als een regel eerst — met verbetering van de stemming, de erectiele disfunctie ook verdwijnt. Wanneer moet de erectiestoornissen behandeld worden?

Een arts moet worden geraadpleegd over voor bestaan van erectieproblemen over een langere periode. Veel patiënten terughoudend praten over dit thema pijnlijk voor haar - erectiele disfunctie kan effectief worden behandeld en kunnen zij voorlopers van meer ernstige aandoeningen zoals zoals een hartaanval.

Wat kan de arts doen?

Als u voor een medische raadpleging besluit, zal de arts eerst proberen om te achterhalen van de oorzaak van de erectiestoornissen. Om dit te doen, moet hij zich realiseren van de ernst van uw erectiele dysfunctie in een eerste stap. Het is belangrijk dat u antwoord op alle vragen naar waarheid, zodat de juiste diagnose kan worden gesteld.

In de tweede stap, moeten fysieke oorzaken worden uitgesloten voor de problemen van uw macht. Deze vragen zijn bedoeld om bepaalde reeds bestaande aandoeningen zoals suikerziekte of medicatie nemen. Bovendien, zal uw bloeddruk gemeten worden. Vervolgens zal de arts een behandelingsoptie voorstellen.